Zöldségekkel töltött padlizsán - köretnek és főételnek is szuper

Reszelhetsz sajtot a tetejére

SóBors 2018. augusztus 10.

A zöldségekkel töltött padlizsán már-már annyira jó köret, hogy akár főételnek is beillik. Ráadásul csupa olyan alapanyagból áll, ami most, nyáron terem, és a munka is viccesen kevés vele.

Csak felvágjuk a zöldségeket - a padlizsánt félbe, a paprikát, paradicsomot és petrezselymet apróra, utóbbiakat összekeverjük a fűszerekkel és az olajjal, és mehetnek a padlizsán magjainak a helyére.

baked_eggplant_with_tomatoes_garlic_and_paprika.jpg

Sütőben 20 perc alatt készre sül, és már kezdődhet is a lakoma. Ha grillpartin villogni szeretnénk a körettel, nyugodtan bevethetjük ezt a megoldást, nagyon jól áll a húsok, különösen pedig a balkáni típusú nyársak, és a kis, darált húsból készült húsrudacskák, csevap, vagy mics mellett.

Főételként sajttal

Ha nem köretként, hanem főételként szeretnéd fogyasztani, akkor tehetsz a töltelékbe apróra vágott szalonnát, és reszelj a tetejére sajtot, mielőtt betolod a sütőbe. A sajt és a szalonna kiolvadó zsírját remekül beszívja a padlizsán, és nemcsak finomabb, de táplálóbb is lesz tőlük. Ezt a változatot is érdemes kipróbálni. 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9314157533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása