Steakburgonya, egy mozdulattal szabályosra vágva, ez egy jó trükk!

Majdnem gyönyörű lótusz lett, és finom!

Belsőolga 2018. augusztus 6.

A steakburgonya finom, és jól bevált köret, de nem is mi lennénk, ha nem próbálnánk ezt is megreformálni. Az interneten található videók szerint ugyanis egy mozdulattal fel lehet vágni a burgonyát katonásan egyforma hasábokra, méghozzá egy almaszeletelő segítségével. Kipróbáltuk.

Első ránézésre ment minden, mint a karikacsapás. A burgonyának talpat vágtunk, majd nekiveselkedtünk, és átnyomtuk rajta az almaszeletelőt. Itt azonban elő is állt az első probléma: a túloldalon egy kissé beszorult az eszköz a krumpliba. De mi nem keseredtünk el, hanem kitaláltuk a megoldást: 1.: átnyomtuk rajta mégis a krumplihasábokat, 2.: visszahúztuk az almavágót, és így csodálatos, lótuszvirág alakú burgonyát kaptunk. A második megoldás tetszett jobban, abban maradtunk.

steakburgonya.jpg

Sajnos, mint kiderült, a lótuszforma nem sütésálló, a mi krumplivirágaink legalábbis kissé szétestek, de ez nem szegte kedvünket, mert a steakburonyánk attól még kimondottan gusztusos és finom lett. Kipróbáltuk héjas és meghámozott burgonyával is, sőt, még úgy is, hogy nagy bátran nem vágtunk neki talpat, és mindenképpen működött. A középső krumplioszlopot pedig, ami az almacsutka helye, az kapja meg, aki a leggyorsabban tünteti el a tányérjáról az ételt.

Mindent egybevetve ez a módszer bevált, ha gyorsítani szeretnétek a steakburgonya vágáson, akkor nyugodtan használjatok almaszeletelőt. Köszönjük, YouTube!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7414150847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása