Most, hogy itt a padlizsán szezon, egyetlen lehetőséget sem hagyunk ki, hogy ebből a végtelenül cuki zöldségből főzzünk. Apropó, láttatok már padlizsán növényt, ahogy éppen termést növeszt, és a pici, lila csüngőkből nagy, lila csüngők lesznek? Aki látott már, az érti a rajongásunkat.
A padlizsánban az is nagyon jó, hogy nem kell meghámozni, és nagyon gyorsan átsül, vagy megfő. Éppen ezért tökéletesen alkalmas olyan, olasz jellegű ételek elkészítésére, amik úgy kezdődnek, hogy forrósíts kis olajat egy serpenyőben, dobj rá pár gerezd zúzott fokhagymát, és tegyél rá még valamit, majd gyorsan süsd össze.
Ez a valami ezúttal padlizsán, koktélparadicsom és csili lesz, a bazsalikom leveleket pedig csak úgy lustán rászórjuk a végén. Az egészet összekeverjük frissen főzött penne tésztával, és már kész is a vacsora.
Negyed óra alatt elkészül a vacsora
Ahogy a leírásból látszik, ez tényleg egy nagyon gyors, és még annál is finomabb étel. Amíg megfő a tészta, el is készül a ragu. Van egy padlizsánod? Akkor mire vársz még? Ja, és persze, mivel durumtésztából van, hetente egyszer IR-esek is beilleszthetik az étrendjükbe.
Fotó: Shutterstock