20 perces vacsora: virslivel töltött cukkini, abszolút kezdőknek is!

Ezt nem lehet elrontani

SóBors 2018. július 21.

Szereted a töltött cukkinit, de enyhén szólva nem vagy a konyha ördöge? Akkor ez a recept pont neked való. Nem kell hozzá nyers hússal bajlódnod - tulajdonképpen ez a recept alig valamivel bonyolultabb, mint egy hot-dog, viszont sokkal, sokkal finomabb. És főztél!

Ha már hozzáfogsz, arra azért ügyelj, hogy jó minőségű virslit vásárolj! Ez 80 százalék hústartalomnál kezdődik. Az ennél gyengébb virslikben általában szójával pótolják a hiányzó húst, ami egy csomó nemkívánatos következménnyel jár. A szójás virsli ugyanis dagad, reped, nem finom, és látványra sem éppen kellemes. Igaz, eltakarja a sajt, szóval, ha minden kötél szakad...

virslivel_toltott_cukkini.jpg

Ehhez a recepthez pici cukkinit válassz, akkorát, mint egy hot-dog kifli. Egyrészt az ilyen kis zsenge tököt még nem kell meghámozni, másrészt, mivel még puha, így biztos, hogy sikerül ügyesen kivájni a belsejét, hogy helyet csinálj a virslinek. Ilyenkor még magja sincs, így semmi sem megy veszendőbe.

Sütésnél is biztosra mehetsz

A sütés sem egy bonyolult dolog, a kicsi cukkini pár perc alatt készre sül a sütőben, pont annyi idő alatt, amíg a sajt gusztusosan rápirul a tetejére. Ha szeretnél, készíts hozzá köretnek rizst vagy kuszkuszt, az még egyszerűbb, de köret nélkül is megállja a helyét.

 Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3114108821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása