Szereted a töltött cukkinit, de enyhén szólva nem vagy a konyha ördöge? Akkor ez a recept pont neked való. Nem kell hozzá nyers hússal bajlódnod - tulajdonképpen ez a recept alig valamivel bonyolultabb, mint egy hot-dog, viszont sokkal, sokkal finomabb. És főztél!
Ha már hozzáfogsz, arra azért ügyelj, hogy jó minőségű virslit vásárolj! Ez 80 százalék hústartalomnál kezdődik. Az ennél gyengébb virslikben általában szójával pótolják a hiányzó húst, ami egy csomó nemkívánatos következménnyel jár. A szójás virsli ugyanis dagad, reped, nem finom, és látványra sem éppen kellemes. Igaz, eltakarja a sajt, szóval, ha minden kötél szakad...
Ehhez a recepthez pici cukkinit válassz, akkorát, mint egy hot-dog kifli. Egyrészt az ilyen kis zsenge tököt még nem kell meghámozni, másrészt, mivel még puha, így biztos, hogy sikerül ügyesen kivájni a belsejét, hogy helyet csinálj a virslinek. Ilyenkor még magja sincs, így semmi sem megy veszendőbe.
Sütésnél is biztosra mehetsz
A sütés sem egy bonyolult dolog, a kicsi cukkini pár perc alatt készre sül a sütőben, pont annyi idő alatt, amíg a sajt gusztusosan rápirul a tetejére. Ha szeretnél, készíts hozzá köretnek rizst vagy kuszkuszt, az még egyszerűbb, de köret nélkül is megállja a helyét.
Fotó: Shutterstock