Az amerikai káposztasaláta köretnek is beválik

És még a tűzhelyet sem kell bekapcsolni érte

Belsőolga 2018. július 11.

Ilyenkor nyáron egyenesen rajongunk az olyan köretekért, amikért nem kell bekapcsolni a tűzhelyet, azokért meg még jobban, amelyek percek alatt elkészülnek, és már mehetünk is enni a teraszra. A coleslaw saláta pont ilyen, nincs vele hókuszpókusz, nem kell érlelni, és egész évben elérhető alapanyagokból készül.

A coleslaw salátát itthon amerikai káposztasalátának is hívják. Ahogy a nevében is benne van: kell hozzá káposzta, majonéz és némi ecet. Ez egy igen ősi társítás, évszázadok óta tudják, hogy az így készült étel finom lesz, de hát nem lennénk emberek, ha nem kísérleteznénk vele tovább.

coleslaw.jpg

Ezért aztán az idők során mindenki azt tett még bele, amit akart. Sárgarépát, hagymát, sajtot, savanyú uborkát, ananászt, paradicsomot... meg amit éppen talált a kamrában. A coleslaw ebben az értelemben a saláták pizzája vagy frittatája: mindent bele (rá) lehet tenni, ami éppen akad.

Nem véletlen neveztük köretnek

Habár a nevében kedvesen salátaként emlegetik, a coleslaw valójában egy igen kalóriadús étel, méghozzá a majonéz miatt. Jó hír ugyanakkor, hogy a szénhidráttartalma még így is nagyon baráti, vagyis aki a szénhidrátszegény diétában hisz, a zsír pedig nem zavarja, mégis szeret jól lakni, és egyben sok zöldséget enni (én), annak ez a saláta a szíve csücske lesz. Már csak egy jó robotgép kell hozzá, ami pillanatok alatt maga alá gyűri a kemény zöldségeket is.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1714094897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása