Készíts te is frissítő levendulaszörpöt, vagy használj levendulavirágot keverőnek!

Cserépben is megél a levendula, virágzáskor készíts belőle szörpöt!

Belsőolga 2018. június 27.

A levendula gasztronómiai célú felhasználása pár évvel ezelőtt robbant be, és vált hatalmas divattá. Azóta készítünk belőle mindent, amit csak a fantáziánk enged: szörpöt, zselét, süteményt, lekvárt, meg ami még eszünkbe jut. Levendulazselét már készítettünk, és nem bántuk meg, most jöjjön a levendulaszörp!

Fűszerszörpöt készíteni nem bonyolult dolog, csak sok fűszer kell bele. Ez esetben levendula, ami mostanában úton, útfélen virágzik. Persze, sokan úgy tesznek, mintha valami egzotikum lenne, és, lássuk be, tényleg elképesztően jól néz ki egy végeláthatatlan levendulamező. A valóságban ugyanakkor sok levendula csak fotózáshoz kell, a szörphöz sokkal kevesebb is elég.

levendulaszorp.jpg

A levendulaszörp áztatással indul, egy csokorral beállítunk egy fazék vízbe, majd másnap felforraljuk, belőjük az ízét, és üvegekbe szűrjük. Ez után mehet a dunsztba, és pár nap múlva kész is van a télálló, isteni finom, különleges szörpünk, aminek mindenki a csodájára fog járni.

És a szuper trükk: használj levendulavirágot keverőnek!

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a levendulaszörp nem lesz lila. Természetes állapotában inkább kissé sárgás ital, a lila színt, amit a fotókon láttál, a foodstylist tette hozzá, valamilyen festék formájában. Ha feltétlenül ragaszkodsz a levendulaszínhez, te inkább állíts fejjel lefelé egy virágot a szörpödbe, és használd keverőnek!

Ezzel a trükkel egyébként, mármint ha levendulavirágot állítasz az italodba, egy egyszerű limonádénak is csodálatos aromát adhatsz minden különösebb igyekezet nélkül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6414057996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása