A ropogós sajt alatt: őszibarackos csirkemell a sütőből

Őszibarackos csirkemell csőben sütve

SóBors 2018. június 25.

A sós és az édes ízek a legtöbb ételben nagyszerűen kiegészítik egymást. Szerencsére mostanában nagyon egyszerű finom, édes dolgokat találni, itt van ugyanis a sok friss és nap érlelte gyümölcs, sósnak pedig nincs is kézenfekvőbb, mint a csirkemell. Épp itt az ideje, hogy kipróbáld ezt az érdekes párosítást. Csirkemell őszibarackkal, a tetején ropogós sajtkéreggel, mesés lesz.

A csirkemellet könnyű kiszárítani, ezért mi, ebben a receptben esélyt sem adunk rá. Nem szabadon sütjük ugyanis, hanem betoljuk a sütőbe, méghozzá úgy, hogy körös-körül megvédi valami az értékes nedveit. Nem kell izgulni, át fog sülni, a csirke ugyanis nagyon gyorsan elkészül, nem is kell neki több idő, mint amennyi alatt a sajt gusztusos, ropogósra pirul a tetején. Szórhatsz rá a végén egy kevés petrezselymet, ami még egy érdekes kontrasztot tesz ehhez az egyébként is izgalmas ízkombinációhoz.

barackos_csirke.jpg

Ha egy mód van rá, ne konzerv őszibarackot használj! Éppen most érik a barack, bárhol tudsz frisset, finomat és lédúsat vásárolni, (szagláspróba vásárlás előtt kötelező!), ráadásul, ha jobban belegondolsz, nincs is szüksége a szervezetednek sem a cukorra, sem a tartósítószerre, ami a konzervekben található. A konzervízhez sincs semmi kedved, úgyhogy meg is győztünk a friss gyümölcsről.

Egyszerű körettel a legjobb

A fűszeres csirkemell, a lédús barack és az ellenállhatatlan sült sajt nagyszerű étellé áll majd össze a sütőben. Kínálhatod petrezselymes újkrumplival, burgonyapürével, vagy párolt rizzsel is, de a bulgur és a kuszkusz is jól áll neki, ezeket még főzni sem kell.

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4114060531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása