Sütve vagy anélkül: mákos guba meggyel, jól áll neki a szezongyümölcs

Sütve, vagy anélkül is készülhet a meggyes-mákos guba

SóBors 2018. június 17.

A mákos guba évszaktól függetlenül népszerű étel, amit nagy valószínűleg két dolognak köszönhet: finom, és egyszerű elkészíteni. Mi kell még? Hát, egy kis csavar ráférne, dobjuk fel például meggyel, éppen szezonja van!

A meggy és a mák klasszikus párosítás, gondoljunk csak a meggyes-mákos rétesre. Ezzel az ízkombinációval tehát nagyot nem tévedhetünk, ráadásul jól jön, ha a cukros mák édességét kiegészítjük egy kis savanyúval.

meggyes-makos_guba.jpg

A kész mákos gubát van, aki még egyszer összesüti a sütőben, amitől még ízletesebb lesz, hiszen a mák kissé megpörkölődik, így jobban kiereszti az aromáját. Ezt a trükköt a meggyes felállásban is el lehet sütni, ártani biztosan nem fog. Szeletelhetjük, vagy kanállal is szedhetjük, ízléstől függően.

Öntetként készíthetünk hozzá vaníliasodót, vagy csorgathatunk rá mézet, de én azt is megértem, akinek már ennyi is elég a jóból.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8614032686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása