Egy frissítő, fűszeres gyümölcsleves, ráadásul kalóriamentesen? Jöhet!

Gyümölcsleves készítése cukor nélkül

Belsőolga 2018. június 13.

Ilyenkor nyáron, amikor minden héten új és új gyümölcsökkel örvendeztet meg minket a természet, nincs is kézenfekvőbb étel egy jó gyümölcslevesnél. Sőt, ha okosak vagyunk, rögtön hatalmas fazékkal főzünk, majd jól behűtjük, és rájárunk, akár frissítőként, amíg el nem fogy.

Gyümölcslevest mindig, és mindenből lehet készíteni, de igazából most van itt a szezonja. Meggy, cseresznye, ribizli, eper, málna, egres, kicsit később szilva, barack, nektarin, maradék alma, körte kerülhet bele. Természetesen készíthetünk hidegen is gyümölcslevest, ilyenkor egyszerűen joghurttal vagy joghurt és tejszín keverékével, egy kis cukorral és fűszerekkel simára turmixoljuk a gyümölcsöt, ez is egy megoldás.

Ennél azonban némiképp kifinomultabb ízvilágot hordoz a fűszeres, főtt gyümölcsleves. Természetesen ennek sincs kőbe vésett receptje, azt tegyünk bele, amit éppen szeretünk. Szerintem a fahéj, a szegfűszeg és a citromhéj jó kiindulási alap, bár ismerek olyanokat, aki még a fahéj említésétől is kiszaladnak a világból.

gyumolcsleves.jpg

További fűszerek

Jól illik még az édes levesekbe a csillagánizs, a kardamom, a szegfűbors, a gyömbér, illetve ezek kombinációja. Érdemes kísérletezni, hogy melyik adja a legjobb ízélményt, gyümölcsből úgyis azt használunk, ami éppen érik. Ebből következik, hogy nincs a világon két egyforma gyümölcsleves, de hát az élet így szép.

Eddig jól álltunk a kalóriákkal, ugyanakkor kénytelenek vagyunk belátni, hogy ebből a szempontból a gyümölcsleves egy csapda, mivel hiába van gyümölcsből, ha jól meg kell cukrozni azért, hogy tényleg finom legyen. Nos, ezt a problémát én eritrittel szoktam áthidalni, de ti használjátok azt édesítőből is, aminek a legjobban bejön az íze, velem lehet alkudni, főleg, ha gyümölcslevesről van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr414027602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása