Tökéletes vendégváró falatok, de iskolaidőben az uzsonnás dobozba is mehet belőle. Gyorsan elkészül, és mindenki szeretni fogja!
Ennek a süteménynek az alap ízét a pesztó, és a kemény sajt adja, a többi csak kiegészítő. Ha sajtimádó, olaszmániás ismerősödet szeretnéd rávenni valamire, vagy csak villogni szeretnél egy intenzív ízű sós süteménnyel, akkor ezzel a sütivel indíts!
A pesztós sajtkockának két elkészítési módja van, az egyik lassú, a másik pedig gyors. A lassú verzióban magunk készítjük a pesztót. Ne ijedj meg, egyrészt itt a recept a link alatt, másrészt semmi emberfeletti képességet nem kíván, sőt, pesztót készíteni tök egyszerű dolog. Ennek a módszernek az az előnye, hogy magadnak lőheted be az ízeket, és a hozzávalók variálásával egy kicsit mindig más és más ízű sütit készíthetsz.
Tempó, tempó
Ha viszont nem szeretsz ilyesmivel bohóckodni, különben is, honnan vegyél három marék bazsalikomlevelet, akkor melegen ajánljuk a készen kapható pesztókat. Nem lesz olyan finom, mint a házi, de hát a kompromisszum, mindent egybevetve, szép és nemes dolog. Vigyázz, a bolti pesztók általában túl sósak, ezt mindenképpen kalkuláld bele, amikor a süti tésztáját sózod!