Pálcikás virsli, a gasztronómia álruhás humoristája

Egészségtelen, de jópofa, finom, és így még panírozni is szeretünk

SóBors 2018. június 3.

A pálcikás virslit semmiképp sem neveznénk a gasztronómia császárának, ettől függetlenül elkészíteni, és elfogyasztani is jópofa dolog. És még jól is lakunk vele. Elsőrangú vacsora kanapén röfögős, tévénézős estékre.

A corn dog egyféle rántott virsli, aminek a bundájába kukoricaliszt is kerül. Nyilván ettől is olyan finom, de főleg attól, hogy virsliből van, pálcikája van, és olajban sült.

 amerikai_corn_dog.jpg

Ha mást úgysem tehetünk, mert természetesen mindenki imádni fogja, és az első kóstolás után követeli, hogy még süssünk ilyet, legalább válasszunk hozzá jó minőségű virslit. Egészséges ugyan attól sem lesz, de legalább a lelkiismeretünket megnyugtattuk valamennyire. Az vesse ránk az első követ, aki nem vágott még be egy zacskó gumicukrot egy zacskó popcornnal és kólával.

Gyengéd érzelmek

Ez egyébként a panírozásnak az egyetlen olyan módja, amire még mi is elégedetten csettintünk a nyelvünkkel. Semmihez sem kell hozzáérni, csak elegánsan megfogjuk a pálcika végét, és úgy rakosgatjuk a virslit egyik tányérból a másikba. Komolyan, kedvet kaptam hozzá, de most rögtön!

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2813852580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása