Készíts csigát pizzatésztából, mindenki imádni fogja!

Puha pizzás csiga

SóBors 2018. május 24.

Házi pizzát sütni jó. Házi pizzát enni még jobb. A maradékot újrahasznosítani a legjobb. Na jó, belátjuk, az evés a legjobb.

Manapság, amikor minden gasztromágus az “újragondolt” ételekben utazik, még a retek leveléből is finom krémet készíthetünk, és nem élet az élet paprikás krumpli ízű macaron nélkül, akkor vonjuk le a következtetést, és legyünk mi is kreatívak! Még akkor is, ha csak egy egyszerű pizzatésztáról van szó!

Pizzás csiga.jpg 

Tegyük félre a maradékokat, és alkossunk belőlük egy új ételt, vagy használjuk a jól ismert ízeket valami egészen más formában. Alkotói körökben ezt úgy hívják: upcycling, vagyis úgy hasznosítunk valamit újra, hogy más funkciót, új értelmet nyer. Jól hangzik, nem?

Kimaradt pizzatészta?

Természetesen az sem olyan nagy baj, ha nem kimaradt pizzatésztából készítjük a csigákat, hanem külön, erre az alkalomra dagasztunk egy adagot. Megéri, egyrészt én még sosem láttam kimaradt pizzatésztát, miért is maradna ki? Kinyújtom, és készítek belőle... pizzát. Másrészt pedig ezért a receptért is érdemes belekezdeni. Végül is, csak arra akartunk rámutatni, hogy a pizzatészta milyen sokrétűen felhasználható anyag.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9013848790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása