Robban a konyha, szépen néz a család: a házi nudli

Nudli készítése

SóBors 2018. május 7.

A kifőtt nudlit ehetjük paradicsomos szósszal, mint az olaszok, de vajban megforgatva, mákkal és cukorral igazi magyaros étel. A nudlit megforgathatjuk pirított zsemlemorzsában is, jófajta, házi sárgabaracklekvárral tökéletes desszert.

 Na, de mégis, mitől lesz konkrétan hibátlan a krumplinudli, még akkor is, ha nem a nagyi csinálja? Először is, ne gondold túl!

shutterstock_183759857.jpg

Másodszor, készülj fel rá lelkileg, hogy fel fogod robbantani a konyhát, és utána minimum fél napig takarítod a keményítős ragacsot. Harmadszor pedig a liszt mennyiségét kell jól eltalálni, ami ugye, a krumpli minőségétől függ, azaz, hogy mennyire vizes. Szóval, a nudli az a műfaj, amit az ember évente maximum kétszer készít, vagy, ha nagyon elszánt, háromszor.

Nem ördöngösség a nudli készítése

Ha nagyon elszánt vagy, és a gyerekek követelik, akkor nincs mit tenni. Egyetlen tippet tudunk adni a dolgod megkönnyítésére: takard le szilikonos sütőpapírral a deszkát (négy sarkába rajzszögekkel rögzítve), így legalább azt nem kell a végén elmosogatnod, csak beküldöd a kukába a papírt.

Kép forrása: wikimedia.org

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5913845976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása