Tudjuk, hol eszel jót idén nyáron - Elindult a Street Food Konvoj

Street Food Konvoj

SóBors 2018. május 3.

Idén tavasszal újra elindult az országjáró Street Food Konvoj, hogy minél több vidéki városba elvigye a minőségi utcai gyorsételeket. A csapat áprilistól szeptemberig 14 városba látogat majd el, Soprontól Pécsen át Nyíregyházáig szinte minden megyét érintve. A street food-ok mellett a programot idén 8 helyen utcaművészek is színesítik, akiknek pénzdíjas versenyt hirdettek a főszervezők.

Április 27-én Egerben, az Egri Csillag Fesztiválon kezdik street food missziójukat a magyar food truck-ok. Az országjáró Street Food Konvoj két éve indult útjára, hogy az ország minél több városában megmutassa, milyen a minőségi utcai gyorsétkeztetés. A kezdeményezésre egyre több önkormányzat lett nyitott, ennek köszönhető, hogy a csapat idén szinte minden nyári hétvégéjét más városban tölti.

_tgz1523.jpg

Érdekességek a street food világából

 

Tudtad-e, hogy a street food fogalmát 1986-ban, a FAO jakartai konferenciáján alkották meg, vagyis innentől kezdve van neve egyáltalán a gyereknek. Olyan ételeket takar az elnevezés, amit készen, vagy előkészítve, és helyben fogyaszthatóvá téve árulnak, és az utcán is kényelmesen meg lehet enni.

A food truck egyáltalán nem kortárs találmány. A világirodalom egyik legismertebb food truckosa kétségkívül Bertold Brecht Kurázsi mamája; a mű a harmincéves háború idején, a 17. században játszódik.

A street foodtól egyáltalán nem idegen a környezetvédelem, például a legjobbak a helyi termelőktől szerzik be az alapanyagaikat. A magyar Street Food Egyesület pedig, más szervezetekkel együtt azon dolgozik, hogy sikerüljön száműzni az eldobható műanyagokat a vendéglátásból. Nem lehetetlen!

Minden vidéki városban azt tapasztaltuk, hogy az embereknek óriás igénye van a különleges street food-okra. Aminek pedig külön örülünk, hogy befolyásoljuk és megihletjük a helyi gyorséttermeket is, akik meglátják a piaci lehetőséget  a minőségi ételekben – mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke.

_tgz0482.jpg

Májusban Budapesten, Szekszárdon, Siófokon és Nyíregyházán lehet velük találkozni, júniusban pedig Zalaegerszegre, Kiskunhalasra, Sopronba, Győrbe és Tiszafüredre látogatnak. Júliusban Szombathelyen, Veszprémben és Pécsett állomásoznak, augusztusban pedig Debrecenbe érkezik a Food Truck Show. A csapat Tatabányán zárja a nyarat, de előtte a fővárosban még egyszer összegyűlnek a kocsik a Kincsem Parkban.

fts_allomasok_infografika_2018_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6413874188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása