Nyári dilemmák: sok a kaja, kicsi a grillrács? Megoldjuk!

Köret steak mellé

SóBors 2018. május 2.

Szeretsz grillezni? Hülye kérdés. Mindenki szeret grillezni. De mi lesz akkor, ha sokan vagyunk, és túl kicsi a sütő? Jön a házon belüli kommandó, és megmenti a húst ezzel a körettel.

A grillezés már csak ilyen: a hangulati tényező rengeteget dob az ételeken. De mi van akkor, ha például nem elég nagy a grillsütő/jó nagy a társaság, és nincs hely mindennek? Akkor jöhet a házon belüli előkészítő csapat és villanthat egy-két finom kiegészítőt.

Amíg tehát a húsok, lepények, zöldségnyársak sülnek a kerti grillen, addig megdolgoztathatjuk a benti sütőt is, és elkészíthetjük ezt a krumplit.

4308594_a1213e0796dc5b06a996d1dcb9228810_wm.jpg

A grillezés – amellett, hogy az egyik legjobb nyáresti időtöltés – olyan különleges szupererővel bír, hogy ha csak egy árva kukoricacsövet dobunk a grillre kevés vajjal, vagy egy krumplit alufóliába csomagolva a parázson sütögetünk, akkor is mindenki oda meg vissza lesz és jóízűen fogja falatozni, még ha egyébként nem is szereti annyira a kukoricát/krumplit.

A hús kint, a köret bent

Viszont lássuk be, jó dolog a grillezett zöldség, de ha választani kell, hogy a steak vagy a krumpli kerüljön a rácsra, akkor mindig a köretek fognak veszteni. Ilyenkor jön jól ez a mentás-újkrumplis köret recept, amit bent is összedobhatunk, és ha még arra is kerül idő, hogy egy zöldsalátát is rittyents mellé, akkor aztán minden összeáll egy tökéletes kerti partihoz. 

A grillezés már csak ilyen: a hangulati tényező rengeteget dob az ételeken. De mi van akkor, ha például nem elég nagy a grillsütő/jó nagy a társaság, és nincs hely mindennek? Akkor jöhet a házon belüli előkészítő csapat és villanthat egy-két finom kiegészítőt. Amíg tehát a húsok, lepények, zöldségnyársak sülnek a kerti grillen, addig megdolgoztathatjuk a benti sütőt is, és elkészíthetjük ezeket a színes/fűszeres köreteket.A grillezés már csak ilyen: a hangulati tényező rengeteget dob az ételeken. De mi van akkor, ha például nem elég nagy a grillsütő/jó nagy a társaság, és nincs hely mindennek? Akkor jöhet a házon belüli előkészítő csapat és villanthat egy-két finom kiegészítőt. Amíg tehát a húsok, lepények, zöldségnyársak sülnek a kerti grillen, addig megdolgoztathatjuk a benti sütőt is, és elkészíthetjük ezeket a színes/fűszeres köreteket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8313841434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása