A csirke magától nem egy karakteres hús, szükség van még valamire, amitől igazán finom lesz. Nem rossz ötlet például zöldségágyra fektetni, jól megfűszerezni, és úgy megsütni.
Ez egy egyszerű recept, ahol elég sokat számít, hogy milyen a csirke, amiből nekiállunk. Ha van rá módunk, próbáljunk meg tanyasi, vagy háztájiban nevelt jószágot szerezni, sokkal finomabb lesz, mint a csirkegyári változat.
A kevésbé intenzív körülmények között nevelt csirkék lassabban érik el a vágósúlyt/méretet, más lesz a hús állaga is. Igaz, sajnos többe is kerülnek, bár piacon jobb áron lehet venni.
Realitások
Persze nem akarunk úgy tenni, mintha a boldog, kapirgálós csirke a hétköznapi realitás lenne, a valóságban tudjuk, hogy a nem tömegtermelésből szerzett étel elég nagy utánajárással jár. Törekedni azonban érdemes rá.