Görög joghurtos amerikai palacsinta: krémes, könnyed reggeli

Szász Eszter 2019. augusztus 18.

Tudom, amerikaipalacsinta-receptekkel Dunát lehet rekeszteni. Ennek ellenére annyi verziója van, hogy sosem lehet megunni. 

Nálunk minden hétvégén pancake van, általában hagyományosan vagy "egészségesen", vagyis teljes kiőrlésű liszttel készítve. Mi legtöbbször édesen esszük, de a sós változatokat is kezdjük megszeretni.

Gyerekeknek készülő reggeliknél az egyetlen probléma, hogy minden azonnal kell, mert különben éhen halnak. És bár a palacsintatészta kikeverése nem tart borzasztóan soká, pont annyival több idő, mint amennyit a gyerekek türelme elbír. Vagyis a nullánál mindenképpen több.

joghurtos_pancake.jpg

Miben különbözik a joghurtos palacsinta a megszokottól?

Ebben a receptben az az egyik legcsodálatosabb dolog, hogy a tésztáját már előző este el lehet készíteni, ugyanis a tésztába görög joghurt kerül, ami éjszaka dolgozik és krémessé teszi. Ez a fajta palacsinta kicsit vastagabb a megszokottnál, ennek az az oka, hogy a görög joghurtnak jóval kisebb a víztartalma. A joghurttól jellegzetes, enyhén savanykás illata lesz.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6915002328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása