30 perces, cukkinis-cheddar sajtos muffin friss kakukkfűvel

Sági Zsófia 2019. augusztus 13.

Az édes muffinoknál talán még nagyobb kedvenceim a sósak, mivel reggelire, vacsorára, de salátával vagy levessel kiegészülve ebédre is megállják a helyüket. Laktatóak, ízletesek és nagyon gyorsan elkészülnek.

Ez a cukkinis, cheddar sajtos muffin azért tökéletes, mert a cukkini szaftosan tartja a tésztát, nem fog kiszáradni, a cheddar pedig karakteres ízével valódi ízbombává alakítja azt.

cukkinimuffin.jpg

Ne papír muffinformákba töltsük

A technológiájáról már nem is érdemes szót ejteni, szokásos keverem-kavarom, száraz hozzávalók a folyékonyakhoz, és készen is van a tészta. Mivel sajt is van a masszában, nem ajánlott papír muffinformákba tölteni, mert könnyedén beleragadhat. Jobb megoldás, ha kivajazzuk a formát, vagy ha eleve szilikon muffinformát használunk - nekem ez a személyes kedvencem.

Variációk

Készülhet a muffin másféle sajttal, például fetával, cukkini helyett spenóttal, más friss fűszerekkel, például petrezselyemmel vagy bazsalikommal, de tehetünk bele kukoricát, sonkát, csípőset is. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7715002560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása