Pofonegyszerű csípős káposztasaláta: a kínai étkezdék királya

Szász Eszter 2019. augusztus 2.

A Magyarországon található kínai éttermekkel/kifőzdékkel úgy vagyok, mint a McDonald's-dzal, bizonyos időközönként megkívánom. Biztos vagyok benne, hogy valami olyan adalékanyag miatt, ami függővé tesz.

Azzal is tisztában vagyok, hogy az itthoni kínai éttermek nagy része ugyanazt az ételt kínálja, olyan az érzésünk, mintha egy konyhán főznének és onnan terítenék szét az ételeket mindenhova. Menza feeling, na.

Ettől függetlenül van egy pár étel, amit nagyon szeretek. Ezeket szoktam váltogatni, ha kínait kíván a gyomrom. Na, de nem is ez a lényeg, hanem a saláta, történetesen a csípős káposztasaláta, amely nélkül számomra nem létezik étkezés.

kinai_csipos_kaposztasalata.jpg

Salátaimádat

A káposztasalátát amúgy is imádom. Kezdve anyu édes-ropogós utánozhatatlan savanyúságától, amely magában is isteni és nem lehet eleget enni belőle, a kicsit töményebb, de szintén imádott coleslaw salátán át egészen a kínai csípős káposztasalátáig. Ez utóbbi miatt járok csak igazán kínaizni, bármit rendelek, biztos, hogy egy adag saláta is kerül mellé. Szerencsére otthon is könnyen elkészíthető, és pár napig kiválóan eláll a hűtőben. 

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7414980078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása