Ezersziget öntet házilag: nincs benne semmilyen adalékanyag

Sági Zsófia 2019. július 31.

Az Ezersziget öntet tipikusan olyan recept, amiből ha százat megnézek, akkor százfélét olvasok. Egyetlen egy egyforma sincs köztük, de azért vannak olyan közös pontok, amik vissza-visszatérnek. 

Éppen ezért nem állítom, hogy ez a recept az eredeti, sőt. Nem is tudom, hogy beszélhetünk-e eredetiről. Viszont annyi biztos, hogy ízélményben nem okoz majd csalódást.

ezerszigetontet.jpg

A közös pontok

Ezek az elemek szinte mindegyik receptben feltűnnek: majonéz, ketchup vagy paradicsomsűrítmény, chili, uborka, fokhagyma és vöröshagyma. A receptek 90%-ában állandó tényező a tojás is. Mi az, ami csak némelyikben fordul elő? Ecet, cukor, mustár, pirospaprika, joghurt.

Ez a recept minden közös pontot magában foglal, de cukor és ecet is van benne, csak éppen más formában. Ugyanis az autentikusabb receptekbe nem egyszerűen uborka, hanem sweet pickle relish, vagyis uborkadzsem kerül, ami eleve édesen és ecetesen készül. Ennek a receptjét itt olvashatjátok. A pirospaprika ízben nem, inkább színben ad hozzá az öntethez, de szerintem a ketchup és a chili már bőven elég; mustárt akkor érdemes beletenni, ha túl édeskés a mi ízlésünknek; joghurtot pedig akkor, ha túl tömény.

Hogyan lesz adalékanyagmentes?

Úgy, hogy mindent házilag készítünk el, beleértve a ketchupot és a majonézt is. Persze, ha időszűkében vagyunk, akkor készíthetjük jobb minőségű boltival is, még akkor is jobban járunk, mintha a mindenféle adalékanyaggal telenyomott kész öntetet vettük volna meg.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5314979628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása