A gombát lehet imádni és utálni is, a töltött gombafejek mégis hatalmas népszerűségnek örvendenek. A gombának egy olyan jellegzetes, de mégsem túl erős íze van, amelyhez számtalan alapanyag jól passzol.
Legutóbb egy feta sajttal töltött verziót mutattunk nektek, aminek hihetetlen nagy sikere volt - ez a recept ugyanazzal a technológiával, viszont teljesen más ízvilággal dolgozik, úgyhogy érdemes adni neki egy esélyt.
A recept újfent kolléganőmtől származik, aki mindig hihetetlenül látványos, gyors és egyszerű ételeket talál ki, amelyek sosem nélkülözik a kreativitást és sosem egyhangúak. Miután csodájára jártunk a spenótos kenyérkének, a legutóbbi nagy kedvencem ez a répával töltött gombafej lett.
4 alapvető hozzávaló
Az alapanyagok listája elképesztően egyszerű: gomba, répa, sajt, tojás és fűszerek. Tovább lehet még cifrázni szezámmaggal vagy lenmaggal, ha kicsit izgalmasabb és még egészségesebb verziót szeretnénk, de nem kötelező. Sajtból bármilyen otthon található maradékot használhatunk hozzá, az egyetlen kitétel vele kapcsolatban, hogy ne legyen túl erős, intenzív ízű, mert akkor elnyomhatja a zöldségeket.
Fotó és recept: Kovács Csilla/Sóbors