Puha, illatos tejpuding rózsavízzel: a malabi valami isteni

Szász Eszter 2019. július 6.

Meglepő módon ez az a desszert, amit nem kóstoltam izraeli kintlétem alatt, pedig a malabi, ez a krémes tejpuding rózsavízzel, az egyik legnépszerűbb közel-keleti édesség. 

A recept eredetileg Törökországból származik, innen vette át a többi közel-keleti, így az izraeli konyha is. A desszert egyik alapanyaga a rózsavíz, amely nemcsak külsőleg, a szépségápolásban, bőrtisztításra, tonizálásra használható, hanem belsőleg is jótékony hatású, ráadásul pikáns ízt ad a szörpöknek és süteményeknek. 

malabi_puding1.jpg

Így még selymesebb

Ez az egzotikus alapanyag számos közel-keleti étel ízesítője, így a malabi pudingé is. A hagyományos recept rizsliszttel készül, de ma már egyre többen helyettesítik kukoricakeményítővel, ami még selymesebb textúrát eredményez.

Mivel a rózsavíz intenzív íze megosztó lehet, ha valaki úgy érzi, el is hagyhatja, vagy narancsvízzel helyettesítheti. A rózsavizet bármelyik bioboltban be lehet szerezni. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr314920682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása