Sokkal finomabb a lecsó, ha tököt is teszel hozzá - Édesebb és krémesebb lesz

Ács Bori 2019. július 3.

Lecsót bárhogy lehet készíteni, több vagy kevesebb paprikával, karikákra vagy kockákra vágva, kolbásszal vagy virslivel, mindenki másképp szereti. Mi is éppen így vagyunk ezzel, csak abban különbözünk az ország java részétől, hogy nem egyetlen receptben hiszünk.

Annyira szeretjük a lecsót, hogy nyáron nagyon sokféleképpen főzzük, virslivel vagy nokedlivel, tarhonyával vagy rizzsel, esetleg tojással, de ezek meglepő kombinációitól sem szoktunk visszariadni. A gyerekek úgy szeretik a lecsót, ha minél több egészségtelen kiegészítőt kap, nokedlit, kolbászt, virslit és így tovább. A zöldségek irányába viszont nem igazán szeretnek kísérletező mozdulatokat tenni.

A tök megváltoztatja az étel karakterét

Mivel azonban nálunk a tökfőzelék óriási sztárétel minden korosztályban, a lecsó is jobban csúszik a vele kiegészült verzióban. A tök - abban az arányban, ahogy a lenti recept mutatja - szinte teljesen eltűnik a lecsóban, felszívódik, mégis megváltoztatja az étel karakterét.

to_ko_s-lecso_1.jpg

Krémesebb és sokkal édeskésebb lesz tőle, ami jó kontrasztot képez a paprika és a többi alapanyag mellé. A legtöbb piacon gyalult tököt is lehet kapni, de sokkal olcsóbb egészben, és a lecsóban úgy eltűnik, hogy kár a szép csíkokkal flancolni, sokkal egyszerűbb felkockázva a többi zöldséghez adni.

Ehhez a verzióhoz most csak kolbász került, de mindenki nyugodtan alakítsa szokásai szerint, ami a szalonnát és más egyéb kiegészítőket illeti. Csak a tököt ne hagyja ki belőle, mert az itt a pláne.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4914914830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása