Hideg tojássaláta kaporral és szárzellerrel felturbózva: kenyérre kenve isteni

Sági Zsófia 2019. június 30.

Ez nem a klasszikus, pár hozzávalós tojássaláta, bár nem sokkal bonyolultabb. Friss kapor, szárzeller, snidling és egy kis lilahagyma dobja fel, így amellett, hogy hideg és különösen jólesik a melegben, még ízeiben is a nyarat idézi meg. 

A dresszing viszont a klasszikus, krémes és selymes, mustáros és majonézes, talán egyedül a pirospaprika lehet szokatlan benne. Ha túl töménynek vagy sűrűnek érezzük, a szokásos tejföl-joghurt párossal lehet finomítani az ízeken. 

tojassalata.jpg

A tojás szuper fehérjeforrás, a belőle készült ételek egész napra energiával látnak el, ezért gyakran fogyasztom. Bár nagy kedvencem a rántotta és a tükörtojás, nyáron nem kívánom őket, elég meleg van odakint, nincs kedvem a tűzhely mellé állni. A főtt tojással legalább nincs bonyodalom, nyugodtan ott lehet hagyni, és szuper hideg ételek készíthetőek belőle.

Az extra verziót is van hova fokozni

Bár ez a tojássaláta sem mindennapi, még tovább lehet fokozni. Húsok közül mehet bele bacon, főtt csirkehús, garnéla; zöldségek közül paradicsom, uborka, répa; de illik hozzá az avokádó is, amit akár a dresszingbe is turmixolhatunk.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9614916080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása