Ropogós és krémes zöldséggel töltött lepény - Nyáron tökéletes fogás

Ács Bori 2019. június 17.

Bár hús nélkül sem hiszem, hogy jól érezném maga, a túl sok hústól is be tudok sokallni egy idő után, különösen nyáron, melegben van ez így, ilyenkor hajlamos vagyok teljesen átállni a túloldalra.

A zöldségeket még mindig gyakran éri az unalom vádja, pedig csak okosan kell velük bánni, ennyi az egész. Ma, mikor a vegetáriánus blogok gyakran még a mindenevőknél is sokkal fantáziadúsabbak, okosabbak és főleg szebbek, rengeteg olyan ötletet lehet szerezni, amivel fel lehet dobni a húsmentes napokat.

Ilyen alapszabály az állagok és állapotok keverése. Ha nem egyféle módon elkészített zöldségek vannak a tányéron, hanem minimum kettő, de inkább három, akkor sokkal-sokkal izgalmasabb lehet az összhatás.

zo_ldse_gtekercs_1.jpg

Zöldséges tekercs

Az egyik zöldség sülve, a másik nyersen, a harmadik pedig egy pesto formájában, ledarálva került egy lepénykenyérbe betekerve. A pesto spenótból készült, de keverhettünk volna akár sóskából vagy rukolából, esetleg maradék levelekből, retek-vagy karalábélevélből is. A sült zöldség a szezonja végét éldegélő spárga, de lehetnek télen bármelyik gyökérzöldség, cékla, édesburgonya, sütőtök, répa is. A nyers zöldség pedig aztán tényleg akármi lehet, ami ress és friss, itt most épp répa, csak hogy megtörjük a zöld uralmát. 

A lepény pedig lehetne akár egy sós palacsinta is vagy tortilla lap, de a legeslegjobb a házi lepénykenyér, időarányosan kelt vagy kelesztetlen, ahogy éppen a lépés kiadja.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8314881616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása