Klasszikus piskótatekercs krémes, gyümölcsös töltelékkel - Puha és nagyon finom

Ács Bori 2019. június 16.

Közvetlenül azután, hogy ráébredtem arra a nagy igazságra, miszerint a tortákat valójában nem piskótából a legcélszerűbb készíteni, sikerült eljutnom addig, hogy a piskótatekercs sem feltétlenül piskótából a legjobb.

Mert a piskótatekercset is igen könnyű elrontani. Túlsül, nyers marad, összeesik, vagy néhány másodperccel lekésed azt a mágikus pillanatot, mikor még könnyen feltekerhető, és véged van, menthetetlenül széttörik, elreped, és maximum somlói galuskának törheted össze, tekercs az életben nem lesz belőle.

Nem így van ez a csodatésztával, ami a tortáknál is nagyon nyerő. Sokkal megbízhatóbban feljön, és mégis könnyű, puha lesz a tésztája, ha pedig már egyszer megemelkedett, nem esik össze. Így aztán tovább lesz tekerhető is, de azért itt is nagyon fontos odafigyelni az időzítésre. Ha teljesen kihűl, már nem lehet feltekerni, de tűzforrón sem jó hozzányúlni.

pisko_tatekercs_1.jpg

Tölteléknek mehetne bele a baracklekvártól kezdve a mogyorókrémen át bármi, de most a legjobban a könnyebb krémek esnek és a gyümölcsök. A mascarpone nem csak eperrel, málnával és ribizlivel is szuper. A krémet lehetne lazítani tejszínhabbal, de most is a jól bevált tejfölhöz nyúltam inkább az egyszerűség és a fanyarság végett is. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2514890748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása