Rizspapírba tekert garnéla friss zöldségekkel: vietnámi nyári tekercs

Sági Zsófia 2019. június 13.

Friss zöldségek, zöldfűszerek és lepirított garnéla kerül bele, ebédre, vacsorára egyaránt tökéletes a nyári tekercs, ami könnyedebb, mint a sült tavaszi változat.

A lejjebb olvasható recept alaprecept, de bővíthető még más zöldségekkel, répacsíkokkal, lilahagymával, kaliforniai paprikával, a garnélát pedig süthetjük fűszeresen, akár kicsit csípősre is, ha pedig van rá lehetőségünk, akkor grillezzük meg. Ha nem kedveljük a tengeri herkentyűket, készülhet csirkemellel is, de a vietnámiak szívesen készítik sertéshússal is, vagy csak simán zöldségekkel.

vietnamitavaszi.jpg

Mártogatóssal kínáljuk

A rizspapírba bugyolált tekercset mogyorószósszal szokás kínálni, ennek a receptjét már korábban megírtuk, itt találjátok. Ha már önmagában is elég különleges nektek a recept, akkor természetesen kínálhatjátok sima joghurtos öntettel vagy tejföllel is, itt olvashattok pár ötletet

Egészséges verzió

A tavaszi tekerccsel ellentétben ezt a verziót nem kell sütni, a zöldségek ropogósak maradnak, ebből kifolyólag jóval egészségesebb is, ugyanis nem szívja meg magát a tészta olajjal. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7814877722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása