Cézár-saláta szardellás öntettel: nem az eredeti, de az egyik legfinomabb

Ács Bori 2019. június 6.

Cézár-saláta néven fut itthon szinte minden, amiben van pirított kenyérkocka. Általában jégsalátából készül, ami a legszomorúbb diétás termék a világon, fogyókúrák megrontója, íztelen, jellegtelen. Az eredeti Cézár nem ilyen, persze nem is egészen olyan, mint ahogy én készítem, de ez legalább finom.

A Cézár-saláta akkor kezdődik, amikor nagy ritkán szembejön velem valahol egy fej római saláta. A rómait onnan lehet felismerni, hogy sötétebb zöldek a levelei és hosszúkás, mint a kínai kel.

Minőségi alapanyagok

Kell még a salátához jó minőségű kenyérből készült kruton. Az eredeti recepthez ezen kívül már csak parmezánra és egy tojásból, szardellából készült öntetre van szükség. Ez utóbbit készítsétek frissen kevert majonézből, az utánozhatatlan, vagy ha erre nincs idő, jobb minőségű majonézt válasszatok hozzá.

dsc_2173.jpg

Főétel is egyben

Csirkemell nincs az igazi Cézárban, ebben viszont van, mert így szeretjük. Azért is praktikus ez ebben az összeállításban, mert így komplett főétel a saláta, nem kell már hozzá semmi más. A kruton és a csirke egyetlen tepsiben, egyszerre készül, így a saláta nagy része előre elkészíthető, remek gyors vacsora vagy munkahelyi ebéd lehet.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6414303815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása