Gyors zöldfűszeres-tonhalas lepény: liszt és zsemlemorzsa nélkül

Sági Zsófia 2019. június 1.

Ezek az egészséges tonhalas tócsnik nem tartalmaznak glutént, liszt és zsemlemorzsa nélkül készülnek, úgyhogy egy könnyű, de laktató vacsora lehet belőlük.

A hozzávalókat csak össze kell keverni, a korongokat 5 perc alatt kisütni, úgyhogy a rohanós hétköznapokon ez az egyik legjobb választás, ha gyorsan készítenénk valamit.

tonhaltocsni.jpg

Változatok

Az alapanyagok egyszerűek, könnyen beszerezhetőek, de ha mégsem jutunk friss petrezselyemhez, akkor használjunk helyette 1 teáskanál szárítottat, a reszelt fokhagymát pedig lecserélhetjük porra. Spenótból azonban maradjunk a friss bébispenótnál.

Ha nem szeretnénk olajban sütni, sütőben is elkészíthetőek a korongok, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt készülnek el. Ha pedig magával a tonhallal van problémánk, akkor lazaccal lehet helyettesíteni.

Hogyan maradjon meleg a tonhalas lepény a tálalásig?

Mivel egyszerre 4 korongot tudunk csak sütni, nem egy időben fognak elkészülni a tócsnik. Ha azonban felmelegítjük a sütőt 60-70 fok környékére, akkor az elkészült korongokat melegen tudjuk ott tartani, amíg kisül a többi. Így friss, ropogós végeredményt tálalhatunk a vendégeknek. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3114854942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása