Fűszeres húsgolyók tejszínes gombamártásban – Ínycsiklandó vacsora fél óra alatt

Sági Zsófia 2019. május 23.

A fűszeres húsgombócok tejszínes, gombás mártásban mártóznak meg, és tökéletesen illenek spagettihez, de bármilyen más köret vagy saláta mellé. 

Amilyen hosszú a hozzávalók listája, olyan egyszerű az elkészítése - csak össze kell gyúrni a húsgolyó hozzávalóit, lepirítani a formás gömböket, majd megfőzni őket a tejszínes-gombás szószban.  

gombashusgomboc.jpg

A mártást el lehet készíteni önállóan is, ha vegetáriánus fogásra vágyunk, de mivel nem egy gombás szószról írtunk már az oldalon, inkább a húsos verziót ajánlom. A húsgolyók ugyanis nagyon jól átveszik a zöldség és a mártás ízét, mivel a pirítás után abban főnek készre. 

Gombarajongóknak és gombát kevésbé kedvelőknek

A gombás szószt sokféleképpen készíthetjük: a kisebb gombákat hagyhatjuk egészben, a nagyobbakat vághatjuk negyedbe, ha szeretünk ráharapni egy-egy darabra. Ha azonban nem rajongunk különösebben a gomba állagáért, aprítógéppel daráljuk egészen picire, de az is egy jó megoldás lehet, ha a szószt, még mielőtt belekerülnek a gombócok, botmixerrel pürésítjük - azonban ebben az esetben valószínűleg nincs szükség arra, hogy liszttel is sűrítsünk. 

A húsgombócok puhák és könnyűek, úgyhogy nem nehéz a fogás: ha kuszkuszt vagy rizst választunk mellé, esetleg egy salátát, akkor kifejezetten könnyed ebéd vagy vacsora kerekedhet belőle. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr614765006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása