A fűszeres húsgombócok tejszínes, gombás mártásban mártóznak meg, és tökéletesen illenek spagettihez, de bármilyen más köret vagy saláta mellé.
Amilyen hosszú a hozzávalók listája, olyan egyszerű az elkészítése - csak össze kell gyúrni a húsgolyó hozzávalóit, lepirítani a formás gömböket, majd megfőzni őket a tejszínes-gombás szószban.
A mártást el lehet készíteni önállóan is, ha vegetáriánus fogásra vágyunk, de mivel nem egy gombás szószról írtunk már az oldalon, inkább a húsos verziót ajánlom. A húsgolyók ugyanis nagyon jól átveszik a zöldség és a mártás ízét, mivel a pirítás után abban főnek készre.
Gombarajongóknak és gombát kevésbé kedvelőknek
A gombás szószt sokféleképpen készíthetjük: a kisebb gombákat hagyhatjuk egészben, a nagyobbakat vághatjuk negyedbe, ha szeretünk ráharapni egy-egy darabra. Ha azonban nem rajongunk különösebben a gomba állagáért, aprítógéppel daráljuk egészen picire, de az is egy jó megoldás lehet, ha a szószt, még mielőtt belekerülnek a gombócok, botmixerrel pürésítjük - azonban ebben az esetben valószínűleg nincs szükség arra, hogy liszttel is sűrítsünk.
A húsgombócok puhák és könnyűek, úgyhogy nem nehéz a fogás: ha kuszkuszt vagy rizst választunk mellé, esetleg egy salátát, akkor kifejezetten könnyed ebéd vagy vacsora kerekedhet belőle.
Fotó: Getty Images