Ez a leves szó szerint 10 perc alatt elkészül, konkrétan annyi időbe telik, amíg összemelegítjük a hozzávalókat. Vega és húsos változat is létezik belőle, én most előbbit készítettem, de az utóbbi sem több munka.
A pesto nem csak szószokba, tésztákra kiváló, isteni leves is készülhet belőle, sokkal finomabb ízt ad a lének, mint bármilyen fűszer. Pestót már szinte bármiből lehet készíteni, legyen az csalán vagy medvehagyma, de ehhez a leveshez a bazsalikomos változat dukál.
Tökéletes maradékfelhasználó recept, ha van egy kis megmaradt főtt húsunk vagy főtt babunk, akkor dolgozzunk azokkal, de ha egyik sincs, akkor az sem tart sokáig, ha a lében főzzük meg őket - de természetesen tehetünk bele konzerv babot is.
A vega változatba bab, spenót, pesto és zöldségalaplé kerül, a húsos verzió kiegészül a főtt csirkehússal és alapléből is csirkéset kell használni. Tehát összvissz 4-5 hozzávalóra és 10 percre van szükségünk egy ínycsiklandó, gazdag leveshez.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors