Pestóból leves 15 perc alatt? Fehérbabbal és spenóttal dúsítva nincsen nála jobb

Sági Zsófia 2019. május 17.

Ez a leves szó szerint 10 perc alatt elkészül, konkrétan annyi időbe telik, amíg összemelegítjük a hozzávalókat. Vega és húsos változat is létezik belőle, én most előbbit készítettem, de az utóbbi sem több munka.

A pesto nem csak szószokba, tésztákra kiváló, isteni leves is készülhet belőle, sokkal finomabb ízt ad a lének, mint bármilyen fűszer. Pestót már szinte bármiből lehet készíteni, legyen az csalán vagy medvehagyma, de ehhez a leveshez a bazsalikomos változat dukál.

pestoleves.jpg

Tökéletes maradékfelhasználó recept, ha van egy kis megmaradt főtt húsunk vagy főtt babunk, akkor dolgozzunk azokkal, de ha egyik sincs, akkor az sem tart sokáig, ha a lében főzzük meg őket - de természetesen tehetünk bele konzerv babot is.

A vega változatba bab, spenót, pesto és zöldségalaplé kerül, a húsos verzió kiegészül a főtt csirkehússal és alapléből is csirkéset kell használni. Tehát összvissz 4-5 hozzávalóra és 10 percre van szükségünk egy ínycsiklandó, gazdag leveshez. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1314800740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása