Ilyen, amikor a köretmaradék salátában születik újjá

Ács Bori 2019. május 16.

Nagyon nehezen találom el, miből mennyi fog elfogyni, és ez valamilyen rejtélyes oknál fogva különös mértékben igaz a köretekre, hatványozottan a gabonafélékre. Rizsből és a társaiból biztos, hogy vagy nagyon sokat, vagy keveset csinálok.

Most a gersli maradt a nyakunkon, de egyáltalán nem bántam, mert az árpagyöngy pergős, fogkemény állaga miatt a legjobb saláta-alapanyag. Nagyon jól megy hozzá szinte bármelyik sült zöldség, friss fűszernövény, jól keverhető öntetekkel, szószokkal, mert nem pépesedik, nem törik. Annyira viszont puha a felülete, hogy az olajos önteteket jól magára tudja húzni és enyhén be is szívja. 

Párosítsuk friss zöldfűszerekkel és zöldségekkel

A zöldborsó, különösen, ha friss, nagyon jól párosítható fűszernövényekkel, mentával, petrezselyemmel, vagy, mint ebben a salátában is, bazsalikommal. Az igazán ízes, zamatos paradicsom mehet bele nyersen is, ha pedig éppen csak szomorú, színtelen-szagtalan darabokhoz jutunk, érdemes őket kicsit megsütni, hogy fokozódjon az ízük.

gersli-salata_1.jpg

Három olyan alapanyag - a borsó, a sült paradicsom és a gersli - találkozik itt, akik külön-külön teljesen szokványosak, együtt viszont újat tudnak mutatni egy olyan salátában, ami hidegen is jó, jól hordozható és tárolható.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7714816328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása