Kakaós chia puding sűrű eperkrémmel: 5 perces édesség

P. Szabó Fruzsi 2019. május 13.

A kétperces desszertek királynője vitán felül a chia puding. Nem lehet nem imádni. Nem csak gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de a végeredmény szuper finom. Ez alkalommal csokisan készítettük el egy kevés eperkrémmel megkoronázva, melynek az összeállítása szintén nem több két percnél.

Igaz, hogy a pudingnak kell egy kevés idő, hogy összeálljon - na jó, nem is olyan kevés - de én akkor is azt mondom, hogy hatalmas felfedezés ez a chia. Kevés olyan finomság van, amihez nem kell mást tenni, mint beletenni a hozzávalókat egy tálba, kettőt-hármat keverni rajta, majd bedobni a hűtőbe és elfeledkezni róla nagyjából egy éjszakára. Szerintem ez szuper.

Ami talán még ennél is jobb, hogy a chia puding hozzávalói között csak egyetlen egy fix, kötelező elem van, a chia mag. Chiából ráadásul nem kell sok, mert kiválóan megszívja magát a folyadékkal. Érdemes egy nagyobb csomaggal - esetleg kimérve - vásárolni belőle és egy méretes befőttes üvegben eltenni a spájzban. Így mindig kéznél lesz, ha eszünkbe jut ez a finom, egészséges villám nasi.

Rugalmasan variálható alaprecept

A többi hozzávaló kedvünk, ízlésünk és konyhai felszereltségünk függvényében variálható. Ezért is van az, hogy nálam mindig másféle chia puding készül. Most például egy csokis verzió kerekedett ki, és mivel végre valahára beérett az eper, ezért abból is került az összeállításba.

csokischia2.gif

Eperkrém összeállítása

Az eperkrém készítése se nagy kunszt. Van benne egy kis izgalom, a sűrítőanyag. Ebbe a kis epres csodába ugyanis egy kevés kuzu került. A kuzu sem egy átlagos konyhai alapanyag, de én szeretem, mert egy remek, természetes növényi sűrítőanyag, ami egészséges és kifejezetten jót tesz az emésztésnek. Egyszerűen használható, gyakorlatilag elronthatatlan. De ha valakinek szúrja szemét a sok egzotikum, az használhat nyugodtan egyszerű keményítőt is a kuzu helyett, a végeredmény úgy is remek lesz.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr10014802640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása