Pehelykönnyű szuflé friss, lédús eperrel: még liszt sem kell hozzá

P. Szabó Fruzsi 2019. május 9.

A felfújt komisz egy szerzet. A felfújt, más néven szuflé, gyakran összeesik és akkor vége mindennek. Ebben az esetben az egyetlen, amit tehetünk, ha kecsesen, nőiesen, ám mégis látványosan elájulunk, ezzel elterelve a figyelmet a bezuhant édességről.

De legyen ez a B-terv. Készüljünk úgy, hogy minden tökéletesen sikerül, a felfújt szépen megemelkedik és tökéletesre sül. Nekünk pedig csak annyi lesz a dolgunk, hogy kecsesen és nőiesen fogadjuk a dicséreteket, büszkeségtől  - és nem túl sok elrontott eperszuflé befalásától - dagadva hallgassuk a vendégek elismerő sóhajait.

Az az édes tojáshab

Habkönnyű műfaj ez. Úgy bizony. Már megint a tojáshab. Sokáig tartottam, tőle, de aztán a szükség rávitt, és rájöttem, milyen pompás és remekbe szabott laktózmentes finomság az édes sült tojáshab. Mert ugyebár arról van szó, csak úgy, mint az oly népszerű salzburgi galuska esetén.

felfujt2.gif

De ebben a szemrevaló kis desszertcsodában eper is van. A tavasz kedvence a habba ékelődve születik újjá és szépíti meg azt és az életünket. Ettől nem lesz sokkal bonyolultabb az elkészítése, a felfújt színe viszont szebb, az íze pedig  jóval komplexebb lesz. Csak ajánlani tudom, mert elképesztően finom és könnyű ez a gyümölcsös finomság.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr814802572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása