Ha az epret is diétásan ennéd, készíts belőle salátát

Szász Eszter 2019. május 8.

Eperből nem lehet eleget venni és eleget enni. Nincs az a mennyiség, amely ne fogyna el pillanatok alatt. Minden évben elhatározom, hogy veszek legalább egy ládával,  és elteszem lekvárnak. Egyszer már sikerült ezt megvalósítanom, de annak is a nagy része a hasamban végezte.

Néhány napja egy eseményen epres-bazsalikomos vízzel kínáltak meg: még sosem próbáltam így, de extrán finom volt. Az eper tényleg mindenbe és mindenhez passzol - ha nem a szokásos módokon, sütiben vagy krémlevesben szeretnénk felhasználni, akkor a saláta a tökéletes választás. Úgyis nyakunkon a bikiniszezon.

epres_avokados_bebispenotos_salata.jpg

Ebbe a salátába a másik nagy kedvencem, avokádó is kerül, illetve ízlés szerint kéksajt és pirított mandula is. Tényleg egy nagyon könnyű, tavaszi saláta, talán a dresszing, ami laktató picit. Nekem már attól összefut a nyál a számban, hogy belegondolok, milyen gyönyörű, élénk, tavaszi színekben pompázik.

Ez egy teljesen vega változat, de ha valaki húsra vágyik, egy kis csirkemellel még ki lehet egészíteni. Én szívem szerint minden nap ezt enném, amíg csak tart a szezonja. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5314800808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása