Málnás tiramisu pohárkrém - Savanykás gyümölcs és édes krém találkozása

Szász Eszter 2019. május 7.

Egy időben sokszor volt otthon tiramisu, anyu nagyon szeretett csinálni. Egyszer talán már említettem, hogy ő a főzés nagymestere, de sütni nem szeret - viszont a tiramisu az az édesség, amit tényleg pikkpakk össze lehet rakni. 

A tiramisu két fő alkotóeleme a kávé és a kakaó. Ez nemcsak a desszertet dobja fel, hanem a fogyasztóját is, hiszen mindkét összetevője igencsak élénkítő hatásáról ismert.

Felturbózott tiramisu

No, de most nem a sima tiramisuról beszélünk, mert ennek az ízét is lehet tovább fokozni, méghozzá gyümölcsökkel. Az alaprecept édessége miatt érdemes savanykásabb gyümölcsöt választani, hogy jobban érvényesülnek az ízek. 

malnas_tiramisu_poharkrem.jpg

A szezonban mi mással lehetne felturbózni ezt a desszertet, mint málnával. Nyilván fagyasztott gyümölccsel sem lenne rossz, de mégis más a friss ízvilága. Egyébként eperrel is tökéletes párosítás, ha valaki azt jobban szereti. Ez a málnás tiramisu most pohárkrém változatban került az asztalra. Ebéd utáni desszertnek, de uzsonnára is kiváló. 

 Fotó: Getty Images

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1914787378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása