Egy időben sokszor volt otthon tiramisu, anyu nagyon szeretett csinálni. Egyszer talán már említettem, hogy ő a főzés nagymestere, de sütni nem szeret - viszont a tiramisu az az édesség, amit tényleg pikkpakk össze lehet rakni.
A tiramisu két fő alkotóeleme a kávé és a kakaó. Ez nemcsak a desszertet dobja fel, hanem a fogyasztóját is, hiszen mindkét összetevője igencsak élénkítő hatásáról ismert.
Felturbózott tiramisu
No, de most nem a sima tiramisuról beszélünk, mert ennek az ízét is lehet tovább fokozni, méghozzá gyümölcsökkel. Az alaprecept édessége miatt érdemes savanykásabb gyümölcsöt választani, hogy jobban érvényesülnek az ízek.
A szezonban mi mással lehetne felturbózni ezt a desszertet, mint málnával. Nyilván fagyasztott gyümölccsel sem lenne rossz, de mégis más a friss ízvilága. Egyébként eperrel is tökéletes párosítás, ha valaki azt jobban szereti. Ez a málnás tiramisu most pohárkrém változatban került az asztalra. Ebéd utáni desszertnek, de uzsonnára is kiváló.
Fotó: Getty Images