A világ legegyszerűbb tortájához a sütőt sem kell bekapcsolni

Ács Bori 2019. május 6.

Sok olyan tortarecept van, ami a legegyszerűbbnek vallja magát, de ez most itt valóban maximálisan megfelel ennek az állításnak. Néztem az időt, miközben csináltam, és nem volt hosszabb húsz percnél az elkészítése, de elsöprő sikert aratott. 

Csak keksz kell hozzá, krémsajt és gyümölcs. Nem kell sütni, csak állni hagyni pár órát, és kész. Tipikus tavaszi-nyári desszert, amit még nyaraláskor is össze tudunk dobni egy apartmanban. 

Mindegy, milyen, csak jó legyen

A keksz lehet bármilyen, sima vajas vagy zabos, kerek vagy szögletes, de az persze nem árt, ha finom. A gyümölcs inkább a bogyósok közül valamelyik, most éppen eper, de őszibarackkal is el tudom képzelni. A krémsajt lehet mascarpone vagy bármilyen nem sós, teljesen natúr ízű verzió. 

epres-sajttorta_1.jpg

Ha a képen láthatónál nagyobb mértani pontossággal szeretnénk szeletelni, akkor be lehet tenni tálalás előtt pár órára a fagyasztóba. Arra azért érdemes figyelni, hogy egyrészt ne hagyjuk teljesen kifagyni, másrészt, hogy jóval azelőtt tegyük ki szobahőmérsékletre, mielőtt felvágnánk.

Fotók: Ács Bori/Sóbors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8114793540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása