Selymes Créme Brulée roppanós karamellkéreggel – A francia édességek királynője

Sági Zsófia 2019. május 2.

Ha választanom kell a francia desszertek közül, a Créme Brulée a kedvencem: selymes, vaníliás, főzött krém és roppanós karamell alkotja ezt a tökéletes édességet.

A Créme Brulée nagy előnye, hogy egy könnyű desszert, ami egy nehéz fogás után is befér még a bendőbe. Ha egy-két apróságra odafigyelünk, az elkészítése sem bonyolult, viszont igazi különlegességgel lephetjük meg a családot vagy éppen a vendégeket.

creme-brulee.jpg

Mi az a Créme Brulée?

Klasszikus francia desszert, amely egy vaníliás-tejszínes krémből és roppanós karamellrétegből áll össze. Utóbbi akkor jó, ha ropog, picit törik, ettől lesz igazán látványos az édesség. A krém nagyon selymes, amelyet egy erőteljes vaníliás és édes íz kísér.

A technikája

A krém készítésénél egyetlen egy dologra kell figyelni: ne csapódjon ki a tojás. Óvatosan kell adagolni a forró tejszínt a cukorral kikevert tojáshoz, fokozatosan, folyamatosan kevergetve, kis adagokban keverjük hozzá. 

A desszert kis tűzálló tálkákban készül, amelyeket egy forró vízzel teli tepsibe kell állítani. Ettől lesz az állaga pudingszerű, selymes és igazán krémes. 

A roppanós karamellt csak a tálalás előtt kell elkészíteni: szórjunk körülbelül 1 evőkanál cukrot minden tálka tetejére, majd zsebsárkánnyal, karamellizáló pisztollyal vagy a sütő grillfokozatával pirítsunk oda neki.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1914764748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása