A clafoutis, vagyis a tejpite, kiskorom óta nagy kedvencem, és nem véletlenül: villámgyorsan elkészül, ráadásul elképesztően finom.
Tudom, hogy mostanában nem divat, de én bizony szeretem a tejet. Egy bögre kakaó is boldoggá tud tenni, de a clafoutis, aminek lényegében sült tej az alapja, mégis csak egy más minőség.
Ez nem csak az állagában, az ízében is megnyilvánul, krémes, lágy, picit pudingszerű lesz a tésztája, és érződik is benne a selymes tej íze. Bár egy teljesen egyszerű, gyümölcsmentes tejpite is isteni, mi azért ennél egy fokkal extrább verziót hoztunk.
Kakaós-meggyes változat
A tej, cukor, tojás, liszt négyesén kívül jó minőségű kakaópor is kerül a tésztába. Lényegében olyan lesz az egész sütemény, mintha egy bögre kakaót sütnénk meg a sütőben. A lisztből nem sima fehér, hanem teljes kiőrlésű változatot használunk, hogy még egyet csavarjunk az eredeti recepten. Végül a tejpitét a friss meggy koronázza meg.
Fotó: Getty Images