Lágy kakaós-meggyes tejpite: ezt tényleg csak össze kell keverni

Sági Zsófia 2019. április 17.

A clafoutis, vagyis a tejpite, kiskorom óta nagy kedvencem, és nem véletlenül:  villámgyorsan elkészül, ráadásul elképesztően finom. 

Tudom, hogy mostanában nem divat, de én bizony szeretem a tejet. Egy bögre kakaó is boldoggá tud tenni, de a  clafoutis, aminek lényegében sült tej az alapja, mégis csak egy más minőség.

kakostejpite.jpg

Ez nem csak az állagában, az ízében is megnyilvánul, krémes, lágy, picit pudingszerű lesz a tésztája, és érződik is benne a selymes tej íze. Bár egy teljesen egyszerű, gyümölcsmentes tejpite is isteni, mi azért ennél egy fokkal extrább verziót hoztunk.

Kakaós-meggyes változat

A tej, cukor, tojás, liszt négyesén kívül jó minőségű kakaópor is kerül a tésztába. Lényegében olyan lesz az egész sütemény, mintha egy bögre kakaót sütnénk meg a sütőben. A lisztből nem sima fehér, hanem teljes kiőrlésű változatot használunk, hogy még egyet csavarjunk az eredeti recepten. Végül a tejpitét a friss meggy koronázza meg. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9214738235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása