Ropogós nyusziváró keksz egyszerű tésztából - A gyerekek imádják kiszaggatni

Ács Bori 2019. április 15.

Nagyon megértem azokat, akik nem szeretik a gyerekeket beengedni a konyhába. Koszolnak, pancsolnak, láb alatt vannak, az étel ezerszer lassabban készül el, meg ott az a sok veszélyes szúrószerszám, tűz, meleg, agybaj az egész.

Én is gyakran így vagyok ezzel, aztán mégis folyton ott állok egy-két-három harcra kész gyerekkel, akik tojást törnek, vajat olvasztanak és tésztát nyújtanak. Most már úgy érzem, megérte beengedni őket a pulthoz, mert a nagyobbak már teljesen egyedül készítenek kiflit, töltenek meg és göngyölnek meglepően értelmes formájú szilvás gombócot, a keksz- és pogácsaszaggatásnak pedig mesterei.

A nyuszivárásról mindig a kívánságlista jut eszükbe, amit karácsonykor írnak, onnan pedig a karácsonyi mézeskalácssütés. Miért nem sütünk valamit a Nyuszinak is? Készítünk kalácsot, próbálkozom, de ez nem elég, ők a szaggatásra álltak rá.

nyuszis-keksz-3.jpg

Így sütünk már évek óta húsvétkor nyuszikekszet. Nem mézeskalácsból, hanem a legegyszerűbb, legjobban nyújtható, formázható, szaggatható kekszalapból.

Nem csupán egészségügyi megfontolásból készül teljes kiőrlésű lisztből, hanem mert sokkal roppanósabb lesz így a keksz állaga - de persze fehér lisztből is finom.

Fotók: Ács Bori/Sóbors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5414741443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása