Ropogós, aranybarna halrudacska házilag - Így biztosan valódi halból készül

Szász Eszter 2019. március 30.

Mit adjak ma vacsorára a gyerekeknek? Halrudacska jó lesz? Jaj ne, tegnapelőtt is azt kaptak - ez a beszélgetés pont ma reggel hangzott el anyósom és köztem. Tudom, nem túl egészséges és változatos ez az étel, de van az a pont, amikor már csak erre marad energiám.

Egy doboz fagyasztott halrudacska mindig van a mélyhűtőmben, mert sokszor életmentő, ha végképp kifogytam a vacsoraötletekből, valamint olyan későn érek haza, hogy nincs idő semmi másra, és a vajas kenyérnél valami táplálóbbat szeretnék adni.

Olyat vásárolok, ami valódi halfiléből van, de vigyázni kell, mert csinálnak nyesedékből is, ami ugyan jóval olcsóbb, de halat maximum nyomokban tartalmaz.

halrudacska.jpg

A halrudacskát krumplipürével, rizzsel, majonézes kukoricával szoktam feldobni, már ha ez a kifejezés megállja itt a helyét. Na, de miért magyarázkodom ennyire? Úgy érzem, hogy akármennyire is junk food jellege van, mégiscsak hal, így kicsit egészségesebb, mint a társai.

Halrudacska házilag

De ahhoz, hogy tényleg egészségesebb legyen, készítsük el házilag, ami ugyan kicsit macerásabb, mintha csak előkapnánk a fagyasztóból, viszont biztosan 100%-ban halat tartalmaz. A gyerekek pedig ugyanúgy szeretni fogják, hiszen panírba van forgatva.

A készítéséhez halfilét használjunk, amit csak fel kell csíkozni, kicsit megsózni, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatni, majd olajban vagy sütőben kisütni. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7314703440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása