Lédús mangó és roppanós zöldségek: igazi tavaszváró saláta

Ács Bori 2019. március 13.

A mangó önmagában is az egyik legjobb gyümölcs, de különösen olyankor esik jól, amikor már nagyon várjuk a friss, nyári ízeket. A mangó legjobb tulajdonsága mégsem ez, hanem az, hogy hihetetlenül jól passzol más, különösen sós, savanykás ízekhez.

Az állaga majdnem olyan, mint a baracké, de mégsem, mert van egy kis tartása, állóképessége. Ennek köszönhetően jól keverhető, bírja a strapát salátákban is, mert ugyan enged picit a levéből, de össze nem törik.

Ez az egyedülálló állag teszi különlegessé ezt a salátát: a mangó három alapanyaggal találkozik, amelyek háromféleképpen ropogósak. Az alma, az uborka és a répa máshogy roppanósak, de mindegyik mellett szuper kontrasztot képez a puha, édes mangó.

mango_s_uborkasala_ta.jpg

Az egész saláta kap egy gyömbéres, savanykás, édes és sós öntetet, végül pedig még mogyoródarabok is kerülnek a tetejére. Akkor az igazi, ha friss zöldfűszerekkel készül, korianderrel és mentával, de ez nincs mindig kéznél, szóval szűkösebb időkben nélkülük is elkészíthetjük.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5814639164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása