Selymes, édes kókuszkávé - Jégkockával, de forrón is tökéletes

Sági Zsófia 2019. március 10.

A krémes kókuszkávé alapja a kókusztej, amelyből egy sűrű, édes szirupot kell készíteni. Ezt a selymes, fűszeres, édes italt jegeskávéként szokták kínálni, de hűvös időben melegen is fogyaszthatjuk. 

Sűrűbb, zsírosabb kókusztejre van szükség az alaphoz, ezt megvehetjük bármelyik nagyobb üzletben, de elkészíthetjük saját kezűleg is, körülbelül fél liter vízhez 200 gramm kókuszcsipszet használjunk. Ráadásul, ha otthoni körülmények között készítjük, akkor mi szabályozhatjuk, hogy mennyire legyen sűrű vagy híg a lé. 

kokuszkave.jpg

A kókusztejből lényegében egy sűrített tejet kell készíteni, juharsziruppal, kardamommal és mandulakivonattal kell összefőzni, majd a felére redukálni, hogy egy édes, kókuszos szirupot kapjunk. Ha nem szeretjük a juharszirupot, helyettesíthetjük mézzel, de akkor azért nem lesz ugyanolyan az ízélmény.

A kókuszkávét hidegen és melegen is ihatjuk - a hideg verzióhoz mind a sűrített kókusztejet, mind a kávét hűtsük le, és jégkockával kínáljuk, a meleg verzióhoz először készítsük el a lábasban az édes kókusztejet, utána főzzük le a kávét, úgy öntsük össze a kettőt. Az adagok nagy, 3 deciliteres poharakra vonatkoznak.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2314659485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása