Egyik csokoládés desszert sem jobb a könnyű, habos mousse-nál. Egyszerű az összeállítása, kevés alapanyag kell hozzá, ahhoz kell csak akaraterő, hogy megvárjuk, amíg kihűl a hűtőben.
Vannak bonyolultabb és egyszerűbb, gyorsabb és lassabb összeállítási módok és receptek, de én sosem éreztem azt, hogy különbség lenne az ízvilágban a nehéz és a könnyű változat között. Úgyhogy - természetesen - mindig a lehető legegyszerűbbet csinálom. A kedvencem a Tastemade verziója, négy alapanyag kell csak hozzá, és azok is nagy többségében megtalálhatóak a konyhapolcon vagy a hűtőben.
Különösebb nehézség nincsen a receptben, viszont arra figyeljetek, hogy a tojások szétválasztva kerüljenek a csokoládés masszába, a sárgákat külön ki kell keverni, a fehérjéket pedig habbá kell felverni. Az olvasztott csokoládét akkor adjátok a tojáshoz, ha már kicsit hűlt, nehogy a hő összerántsa a sárgáját.
A mousse összeállítása körülbelül 10 percet vesz igénybe, úgyhogy nagyon gyorsan össze lehet dobni ezt az elegáns desszertet, viszont a hűtőben legalább 4 órát kell pihennie - hatalmas erőfeszítésbe kerül kivárni, de maximálisan megéri.
Fotó: Getty Images