Kívül ropogós bacon, belül remegős tojás - Kevés ennél finomabb reggeli van

Sági Zsófia 2019. február 26.

Ha szeretnéd látványos reggelivel kezdeni a napot, akkor ezeket a baconös-tojásos kosárkákat neked találták ki. 

Fehérjében gazdag reggeliről van szó, ami ráadásul elképesztően egyszerű és finom. Ha a bacont lecseréljük prosciutto vagy serrano sonkára, akkor máris beilleszthetjük a fogyókúránkba is. 

baconostojasoskosar.jpg

Ha ropogós bacont szeretnénk - és hát persze, hogy azt szeretnénk -, akkor pirítsuk le kicsit a sütés előtt, mert a sütőben nem fog kisülni a zsírja. Nem kell teljesen ropogósra sütni, maradjon hajlítható, különben nem tudjuk vele kibélelni a muffinformákat.

A kész kis kosárkák frissen, zöldhagymával megszórva a legfinomabbak, de hűtőben vagy fagyasztóban napokig elállnak és megmelegítve is finomak. A muffinokat bármivel ízesíthetjük, lehet variálni a receptet, tegyünk a tojásra fűszerkeveréket, szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, kínáljunk mellé friss zöldségeket. A tojásokat fel is verhetjük, és úgy is ízesíthetjük, de rántottával nem lesznek olyan gusztusosak a kosárkák.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6214628826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása