Ha szeretnéd látványos reggelivel kezdeni a napot, akkor ezeket a baconös-tojásos kosárkákat neked találták ki.
Fehérjében gazdag reggeliről van szó, ami ráadásul elképesztően egyszerű és finom. Ha a bacont lecseréljük prosciutto vagy serrano sonkára, akkor máris beilleszthetjük a fogyókúránkba is.
Ha ropogós bacont szeretnénk - és hát persze, hogy azt szeretnénk -, akkor pirítsuk le kicsit a sütés előtt, mert a sütőben nem fog kisülni a zsírja. Nem kell teljesen ropogósra sütni, maradjon hajlítható, különben nem tudjuk vele kibélelni a muffinformákat.
A kész kis kosárkák frissen, zöldhagymával megszórva a legfinomabbak, de hűtőben vagy fagyasztóban napokig elállnak és megmelegítve is finomak. A muffinokat bármivel ízesíthetjük, lehet variálni a receptet, tegyünk a tojásra fűszerkeveréket, szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, kínáljunk mellé friss zöldségeket. A tojásokat fel is verhetjük, és úgy is ízesíthetjük, de rántottával nem lesznek olyan gusztusosak a kosárkák.
Fotó: Getty Images