A mirelit gyümölcs valójában nagyon egészséges - Így használd fel

Ács Bori 2019. február 21.

Amikor már annyira elég a télből, hogy mindent citrommal, naranccsal és hasonló álnyári ízzel turbózunk fel, akkor ideje éles szögű fordulattal rámozdulni a fagyasztott gyümölcsökre.

A fagyasztott gyümölcsöknek sok hátránya van: mikor felengednek, nyálkás, punnyadt állaguk lesz és az ízük sem olyan zamatos, mint frissen, ez igaz. De ennél még több előnyük is van:

- Olcsóbbak, mint szezonban, frissen.

- Nem sokat veszítenek a vitamintartalmukból, szinte ugyanolyan egészségesek, mint frissen.

- A lekvároknál sokkal jobb választásnak bizonyulnak, hiszen nincs bennük cukor, és nem mennek át hőkezelésen, tehát több vitamint tartalmaznak.

- Nem kell őket pucolni, felengedni, egyszerűen úgy, ahogy vannak fel kell őket használni.

Gyümölcsleves

A legegyszerűbb gyümölcslevest főzni sem kell, elég tejjel vagy kókusztejjel leturmixolni, kevés cukorral, fahéjjal, vagy friss zöldfűszerrel ízesíteni, és kész is van. A legjobb akkor lesz, ha a gyümölcsök negyedét, felét egészben félretesszük, és a turmixolás után így dobáljuk bele. 

fagyasztottgyu_mo_lcs.jpg

Sült zabkása

Ezt a reggelit többször visszatapsoltuk azóta, hogy először elkészítettük. A zabkása egy bogyós gyümölcsökből készült ágyon sül, amikből a hő hatására lekvárszerű, sűrű mártás képződik. Szederrel, málnával, áfonyával, vagy ezek keverékével a legjobb.

Gyümölcsjoghurt

A bolti gyümölcsjoghurt helyett ezt a chia maggal sűrített gyümölcsszószt szoktam elkészíteni, ami nem csak joghurthoz, de tejberizshez, rizsfelfújthoz, császármorzsához, mindenhez jól passzol, és mivel nem kell főzni, valódi vitaminbomba marad.

Smoothie, turmix

A legkézenfekvőbb megoldás egy kis joghurttal, banánnal a turmixgépbe dobni, és meginni, mehet bele spenót is annak, aki a zöldet szereti.

Hipergyors desszert

Mascarpone, porcukor, babapiskóta, fagyasztott gyümölcs, és a leggyorsabb létező desszert, amihez recept sem kell. Bogyós gyümölcsökkel működik a legjobban ez a jól alkalmazkodó krémsajt - csak ki kell keverni egy kis cukorral, majd babapiskótára önteni és gyümölcsökkel jól megszórni.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3514609344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása