Sütőtök-gnocchi ricottával - Ha meguntad a krumplis verziót

Sági Zsófia 2019. február 18.

A világ egyik legjobb körete a gnocchi - de nemcsak burgonyából, hanem az édeskés sütőtökből is elkészíthető. A tök mellé egy kis ricotta kerül, ami a krémes állagról gondoskodik.

A sütőtökös gnocchit egyszerűbb elkészíteni, mint a krumplisat, ráadásul gyönyörű sárga színével igen különleges köret. A ricottától könnyű és puha lesz a tészta, egyedül arra kell figyelni, hogy ne a darabos, hanem a krémesebb, kenhető ricottát használjuk hozzá.

sutotokgnocchi.jpg

A gnocchikhoz sütőtökpürére van szükség, úgyhogy a tököt meg kell főzni vagy párolni. Egy gyors módszer, ha kisebb darabokra vágjuk a sütőtököt, beletesszük egy üvegtálba, lefedjük folpackkal és bedobjuk a mikróba - jóval előbb megpuhul, mint más megoldásokkal.

Nem jó, ha vizes a püré, úgyhogy papírtörlő segítségével itassuk fel róla a nedvességet. A víztől ugyanis ragacsos lesz a massza, nem lehet majd formázni. Van rá esély, hogy a ricottától is nedves lesz kicsit a tészta, ebben az esetben a formázásnál minimális lisztet adhatunk hozzá, de ne essünk túlzásba, különben kemények lesznek a gnocchik.

A megformázott, nyers tésztát nyugodtan lefagyaszthatjuk, de a kifőtt verziót ne tároljuk sokáig, nemcsak azért, mert könnyen megromlik, hanem azért is, mert a hűtőben ragacsos állaga lesz.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4214614578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása