Tészta nélküli túrótorta: csak túró és tojás kell hozzá

Sági Zsófia 2019. február 17.

Ez a sütemény a világ legegyszerűbb receptje címet is elnyerhetné: összesen négy hozzávaló kell hozzá, és azokat is csak össze kell keverni. Ráadásul egy gyors nassolnivalóként, de egy születésnapi tortaként is megállja a helyét. 

Nincs buktatója, nincs vele sok munka és különösebb energiabefektetésre sincs szükség ehhez a recepthez - kívánhatnánk ennél jobbat? Viszont kell hozzá sok tojás, úgyhogy mielőtt nekiállunk a sütésnek, bizonyosodjunk meg róla, hogy van belőle elég. 

tesztanelkuliturotorta.jpg

Mivel a sütemény alapja a túró, azt pedig egészen krémes állagúra kell összetörni, érdemes a dobozos, kevésbé darabos kiszerelést venni belőle. Megmondom őszintén, még ezzel is meggyűlt a bajom, nehezen sikerült krémesre kikevernem, maradtak is benne kisebb darabok, de ez szerintem egyáltalán nem rontott az élvezeti értékén, sőt! Jó érzés volt ráharapni egy-egy nagyobb falat túróra.

Bár a torta összeállítása se perc alatt megvan, legalább egy óráig kell sülnie a süteménynek, és azt is érdemes megvárni, amíg teljesen kihűl. Úgyhogy ha születésnapra készítenénk, akkor süssük meg akár előző este, egy éjszaka a hűtőben csak jót tesz neki. 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr714611494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása