Még tavaszig tart a narancs szezonja, úgyhogy ilyenkor érdemes valamilyen finomságot készíteni belőle. A narancs, amellett, hogy ínycsiklandozó, tele van C-vitaminnal, úgyhogy influenzaszezonban duplán is megéri venni belőle.
Omlós, narancsos piskótából és isteni, ragacsos narancsszirupból áll ez a fenomenális sütemény, amit narancsgerezdekkel díszíthetünk. A tésztája kevés cukorral és teljes kiőrlésű liszttel készül.
Az eredeti recept sokkal kevesebb narancsot tesz a tésztába, de én szeretem az intenzív citrusos ízeket, úgyhogy megdupláztam a mennyiségét. Megosztom azért veletek az eredeti mennyiségeket is: ha csak enyhén szeretnétek érezni a narancs ízét a piskótában, akkor a narancshéjból fél teáskanállal, a narancsléből pedig csak egy evőkanállal tegyetek bele.
A sütemény lelke a narancsszirup. Az elkészült piskótát szurkáljuk meg pár helyen, és így öntsük le a ragacsos sziruppal: ennek köszönhetően még egy plusz citrusosságot kap a tészta, a narancsos szirup be fog folyni a rétegek közé, és nem csak a sütemény tetején áll majd meg.
Fotó: Getty Images