Így dobd fel, ha meguntad a zöldborsó főzeléket

Ács Bori 2019. február 11.

Ahogy a túrógombóc, úgy a zöldborsó főzelék is elképesztő népszerűségnek örvend mindhárom gyerekemnél, minden héten felkerül a kívánságlistára, és olykor muszáj kötélnek állni, nem lehet folyton egzotikus ételeken kísérletezni a kölykök tűrőképességével.

Nem mondom, hogy a klasszikus verzió nem finom, na de azért a jóból is megárt a sok, a heti rendszeresség még a legkedvesebb étel vonzerejét is megkoptatja. Ezért aztán minden alkalommal új trükkhöz kell folyamodjak, nehogy a felnőtt generáció megbolonduljon a zöldborsófőzelék túladagolástól. Szerencsére egy egész csomó olyan alapanyag létezik, ami nemcsak hogy jól passzol a zöldborsóhoz, de fel is dobja.

- Friss zöldfűszerek, különösen a bazsalikom és a menta, és persze a petrezselyem is, ahogy az a szokványos verzióban szerepel. A menta és a zöldborsó klasszikus páros, nagyot ütnek együtt, a bazsalikom váratlanabb, és legalább olyan jó.

zo_ldborso_fo_zele_k.jpg

- Tej helyett kókusztej: ad egy enyhe gyümölcsös mellékízt az ételnek, ami nagyon jól passzol a zöldborsó alapvető édeskés karakteréhez. Ilyenkor pirított kókuszcsipsz is mehet a tetejére.

- Sós feltétek az édeskés alapíz ellentétezése érdekében: parmezán, pirított füstölt sonka, kecskesajt, feta.

A biztonság kedvéért pedig közlöm a legegyszerűbb receptet is, ami létezik, hátha valaki most készít ilyesmit először.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5914585894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása